Performanssifiesta: Pauli Hirtolahti

1687
Published on January 24, 2017 by Mehtis

Pauli Hirtolahti
PERFO!rmanssifiesta – Happy Failure
6.8.2016
Hirvitalo, Pispalan nykytaiteen keskus, Tampere

Järjestäjänä Perfo!
Kuvaus Manu Alakarhu

Onnellinen epäonnistuminen

Mitä performanssitaiteilijalla on annettavaa maailmassa, joka painottaa tehokkuutta ja täydellisyyttä. Voimmeko oivaltaa jotain, kun rytmi katkeaa, aikakäsitys hämärtyy, esineillä tuntuukin olevan oma tahtonsa tai kun suunnitelma murtuu hallitsemattomaksi? Tekeekö täydellisen itseasiassa juuri pieni virhe.

Performanssitaiteessa epäonnistumisen ja odottamattomien sattumien sietokyky on korkea sekä yleisön että taiteilijoiden keskuudessa. Epäonnistumiselta näyttävä tilanne voi helposti kääntyä onnekkaaksi sattumaksi tai toisin päin. Aina ei voi edes tietää mitä varsinaisesti onnistuminen tai täydellinen performanssi oikeastaan edes on. Improvisaatiolle ja ympäristön oikuille jätetään tilaa. Yleisön kanssa toimiminen vaatii mukautumiskykyä. Itsensä alttiiksi laittaminen ja tilanteisiin heittäytyminen aiheuttaa tervettä epävarmuutta.

Pauli Hirtolahti
Pauli Hirtolahti (s. 1980) on Tamperelainen kulttuuripersoona, sarja- ja kuvataiteilija, joka on tunnettu muun muassa Kakka-Ukko sarjakuvastaan sekä anti-Hitler -viiksistään. Hän on esiintynyt mm. T.E.H.D.A.S ry:n ryhmäperformansseissa ja The Rise of the Children of Hell-yhtyeen keulahahmona.
personal.inet.fi/taide/hirtolahti/
tehdasry.fi/perfo/perfo.htm

Category Tag

no comment

Add your comment

Your email address will not be published.