Perfo! Beginner’s Night: Viljami Nissi

2448
Published on February 1, 2017 by Mehtis

Viljami Nissi
Perfo! Beginner’s Night
19.4.2016
Tampereen Taidehalli

Kuvaus Manu Alakarhu

Vuonna 2015 PERFO! Järjesti ensimmäisen Beginner’s Night-tapahtuman. Tarkoituksena oli antaa aloitteleville performanssi tekijöille mahdollisuus päästä esiintymään tapahtumassa, joka voisi tukea heidän tekemistään ja antaa eväitä oman ilmaisun kehittämiseen myös jatkossa. Tapahtuma oli niin onnistunut, että päätimme järjestää sen uudestaan tänä vuonna.
Beginner’s Night -tapahtuman taiteilijat valitaan avoimen haun perusteella. Hakemuksia tuli runsaasti ja ne olivat laadukkaita. Valitettavasti kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan illan ohjelmistoon.
PERFO!-performanssiklubi on luotu sopivaksi sekoitukseksi taidetta, musiikkia, miljöötä ja rentoa ilmapiiriäjotta uuteen tutustumisen kynnys olisi mahdollisimman matalana. Tarkoitus ei ole säikytellä yleisöä korkeakulttuurisuuden tai kokeellisen taiteen määreillä vaan enemmänkin vietellä mukaan kokeilemaan jotain uutta vapaamuotoisuuden ilmapiirissä.
PERFO!-klubilla teokset ja ihmiset tulevat ensin ja määreet vasta jälkikäteen.

Tällä kertaa Beginner’s Night -tapahtuma järjestetään Tampereen Taidehallilla. Syksyllä 2014 perustettu Tesoman Taidehalli loi omannäköisen version taidehalli-instituutiosta. Mallissa työhuonetyöskentely ja yhteisöllisyys muodostivat yhdessä nykytaiteen moottorin. Toimintamalli oli notkea ja helposti lähestyttävä. Vuonna 2016 Tesoman Taidehalli vaihtoi nimensä Tampereen Taidehalliksi ja muutti Epilään. Tampereen Taidehalli -nimi on kannanotto Tampereella tapahtuneisiin kulttuurikentän radikaaleihin muutoksiin. Ainaisen karsimisen sijaan haluamme rakentaa uutta. Tampere on taidehallinsa ansainnut! Tampereen Taidehalli päivittää käsityksiämme taidehallista uudestaan ja entistä suuremman työryhmän voimin. Toiminnassa yhdistyy taiteilijoiden työskentely, tapahtumatuotanto sekä yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa.

Viljami Nissi
Tumblr
Viljamin videoita

Tampereen Taidehalli
http://tehdasry.fi/perfo/perfo.htm
Perfo! on myös Facebookissa

Category Tag

no comment

Add your comment

Your email address will not be published.