Performanssifiesta: Siiri Nevalainen

2358
Published on January 24, 2017 by Mehtis

Siiri Nevalainen
PERFO!rmanssifiesta – Happy Failure
6.8.2016
Hirvitalo, Pispalan nykytaiteen keskus, Tampere

Järjestäjänä Perfo!
Kuvaus Manu Alakarhu

Onnellinen epäonnistuminen

Mitä performanssitaiteilijalla on annettavaa maailmassa, joka painottaa tehokkuutta ja täydellisyyttä. Voimmeko oivaltaa jotain, kun rytmi katkeaa, aikakäsitys hämärtyy, esineillä tuntuukin olevan oma tahtonsa tai kun suunnitelma murtuu hallitsemattomaksi? Tekeekö täydellisen itseasiassa juuri pieni virhe.

Performanssitaiteessa epäonnistumisen ja odottamattomien sattumien sietokyky on korkea sekä yleisön että taiteilijoiden keskuudessa. Epäonnistumiselta näyttävä tilanne voi helposti kääntyä onnekkaaksi sattumaksi tai toisin päin. Aina ei voi edes tietää mitä varsinaisesti onnistuminen tai täydellinen performanssi oikeastaan edes on. Improvisaatiolle ja ympäristön oikuille jätetään tilaa. Yleisön kanssa toimiminen vaatii mukautumiskykyä. Itsensä alttiiksi laittaminen ja tilanteisiin heittäytyminen aiheuttaa tervettä epävarmuutta.

Siiri Nevalainen
Siiri Nevalainen on kuva- ja performanssitaiteilija joka teki kerran performanssin, josta kukaan ei muista mitään muuta kuin sen, että sulakkeet paloivat. Yksi pistorasia ei kestänytkään seitsemää vedenkeitintä. Hän on myös osallistunut ryhmäperformanssiin jossa kukin esiintyjä teki asioita, joita ei osannut.
https://siirinevalainen.wordpress.com/
https://vimeo.com/siirinevalainen
http://www.tehdasry.fi/perfo/perfo.htm

Category Tag

no comment

Add your comment

Your email address will not be published.