TULITEHDAS PERFORMANSSI

16.9.2003

 

 Lehdistötiedote/ TULITEHDAS Performanssi 9.9.2003

 Kankaanpään HEHKU-Taidetapahtuman päätöstilaisuus taiteilija Pekka Paikkarin UUNI-veistoksen julkistamisen yhteydessä.

 Aika:16.9.2003 klo 20 alkaen kesto noin 40 min.

Paikka: Kankaanpään kaupunki, Jämintien puoleinen urheilupuisto.

 TULITEHDAS

Tulen ja taiteen kohtaaminen

 Tulitehdas performanssissa kohtaavat uusi suomalainen kuvanveisto ja tulen ikiaikaiset elementit. Esityksen perustarina saa alkunsa tiilistä rakennetun viisi metriä korkean tiiliveistoksen/uunin toiminnasta. Veistoksen sisään esityksen lopussa syttyvä tuli palaa uunin rakenteesta johtuen vaikuttavan pyörteisenä ja voimakkaana. Itse esityksessä ovat läsnä primitiivinen musiikki, kurkkulaulu, tulennielentä, tulenpuhallus ja yllättäviä palavia elementtejä tiilistä työvälineisiin sekä tulisoihtuihin.

 TULITEHDAS Performanssin järjestäjät:

FLAMMA Tamperelainen tulikollektiivi

 Tulikollektiivi on ryhmä tulesta kiinnostuneita ihmisiä, joita yhdistää sirkus -ja tulitaide sen eri muodoissa. Flammalaiset rakentavat tuleen liittyviä esiintymisvälineitä, tuliveistoksia ja järjestävät performansseja. Tekijät etsivät uutta suhdetta tuleen ja taiteeseen. Tulen hallinta on myös mielen ja kehon hallintaa.

 Keskeisessä roolissa Flamman esityksissä ovat primitiivinen musiikki, liike sekä tulen elementit, kuten palava hyrrä Diabolo, soihdut, tulennielentä ja tulenpuhallus sekä tulitanssi.

 T.E.H.D.A.S. ry

Taide Eheyttää Harmonisoi Dada Anarkiaa Suomeen

 Kankaanpäässä tällähetkellä toimipaikkaansa pitävä taiteilijayhdistys, jonka tavoitteena on tarjota monipuolisia taide-elämyksiä eri kulttuurialueiden välillä sekä tuoda taide lähelle kansaa.

 

T.E.H.D.A.S. ry järjestää projekteja, tapahtumia, näyttelyitä, taiteen opetusta ja taiteilijavierailuja.

 Pekka Paikkari, Uuni-veistoksen lähtökohdista:

 “Jokaisen Ihmisen sielussa palaa suuri tuli, mutta kukaan ei koskaan tule lämmittelemään sen ääreen. Ohikulkijat huomaavat vain vähän savua piipussa ja jatkavat matkaansa“. Vincent Van Gogh.

 

 Veistoksen vuorovaikutus ympäristöönsä ja ihmisten jokapäiväiseen elämään on sen keskeisenä lähtökohtana. Myös jokainen meistä elää yksilöinä omaa elämäänsä. Ihmiskohtalot kohtaavat ja kuljemme toistemme vaikutuspiirien ohi kykenemättä aina ymmärtämään satunnaisten tapahtumien vaikutusta, syitä ja seurauksia.